top of page
Aeris_White_Logo.png

Miten painovoimaisen ilmanvaihdon puhdistus tehdään?


Mikä ihmeen painovoimaisen ilmanvaihdon puhdistus?

IVAeris Oy:n ammattilainen tarkistaa painovoimaisen ilmanvaihdon hormeja.


Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä on puhdistettava määräysten mukaan vähintään kerran kymmenessä vuodessa. Puhdistuksen yhteydessä on tärkeää huomioida, että rakenneaineisia ilmanvaihtohormeja ei saa puhdistaa pyöritettävällä akseliharjalla, koska ne voivat vaurioitua mekaanisesta rasituksesta. Työntekijämme hoitavat puhdistukset aina oikeilla työmenetelmillä järjestelmän tarpeiden mukaan. Painovoimaisen ilmanvaihdon puhdistus tarkoittaa sitä, että ilmanvaihtojärjestelmä puhdistetaan niin, että ilma pääsee liikkumaan vapaasti ilman, että tarvitaan mitään puhaltimia tai muita koneita. Ilma liikkuu omalla painollaan erilaisten tilojen välillä, ja tämän ilmanvaihdon avulla talon sisäilma pysyy raikkaana. Painovoimaisesta ilmanvaihdosta voit lukea lisää artikkelistamme  ”Mekaaninen vs. luonnollinen eli painovoimainen ilmanvaihto: kumpi sopii paremmin tartuntatautien hallintaan?


Miksi painovoimainen ilmanvaihto pitää puhdistaa?

No, ajatteles tätä: jos et koskaan siivoaisi huonettasi, sinne kertyisi pölyä, likaa ja ehkä jopa homeitiöitä, eikö vain? Sama juttu ilmanvaihtokanavissa! Jos kanavat tukkeutuvat pölystä ja liasta, ilma ei kierrä kunnolla, ja sisäilman laatu huononee. Lisäksi pöly ja lika voivat aiheuttaa allergiaoireita tai jopa hengitystieongelmia.


Ilmanvaihdon puhdistuksessa käytetyt laitteet ja koneet.

Miten painovoimaisen ilmanvaihdon puhdistus suoritetaan?

Tässä on homman juju, neljä vaihetta:


  1. Tarkastus: Ensin katsotaan, missä kunnossa ilmanvaihtojärjestelmä on. Etsitään mahdollisia tukoksia ja ongelmia.

  2. Puhdistus: Sitten poistetaan pölyt ja liat ilmanvaihtokanavista erilaisten menetelmien avulla.

  3. Suodattimien vaihto: Jos ilmanvaihtokoneessa on suodattimia, ne vaihdetaan uusiin.

  4. Loppusäätö: Lopuksi tarkistetaan, että kaikki toimii moitteettomasti ja tehdään tarvittavat säädöt.


Puhdistusprosessin vaiheet

  1. Alipaineistus: Puhdistustyön alussa ilmanvaihtokanavisto alipaineistetaan. Tämä tarkoittaa, että kanaviin luodaan negatiivinen paine, joka auttaa imemään irtoavan pölyn ja lian pois.

  2. Harjaus: Ilmanvaihtokanavat harjataan pyöritettävällä harjalla vain, jos kyseessä on kierresaumakanavisto. Muussa tapauksessa käytetään harjaa, joka työnnetään hormin läpi niin, että irtoava pöly imeytyy alipaineistajaan.

  3. Alipaineistajan sijoittaminen: Painovoimaisen ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksessa alipaineistaja sijoitetaan yleensä asuintilan ulkopuolelle, esimerkiksi katolle. Tämä estää pölyn ja vieraiden aineiden leviämisen asuintiloihin.

  4. Pölyn poisto: Poisimetty pöly ja vierasaineet purkautuvat alipaineistajan kautta ulos. Mikäli pöly ei peseydy pois sateen myötä, asentaja siivoaa jäljet käsin, varmistaen että ympäristö pysyy siistinä.

IVAertis Oy:n ammattilainen harjaa ilmanvaihtokanavan.

Painovoimaisen ilmanvaihtojärjestelmän säännöllinen ja oikeaoppinen puhdistus on tärkeää järjestelmän toiminnan ja sisäilman laadun varmistamiseksi. Ammattilaisemme huolehtivat puhdistustyöstä asiantuntevasti, noudattaen kaikkia tarvittavia varotoimia ja työmenetelmiä.


Milloin ja miksi puhdistus kannattaa tehdä?

Puhdistus kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa, jotta ilmanvaihtojärjestelmä pysyy puhtaana ja toimivana. Tämä on erityisen tärkeää, jos talossasi on allergikoita tai astmaatikkoja, sillä puhdas ilma on heidän hyvinvointinsa kannalta oleellista. Säännöllinen puhdistus parantaa myös ilmanvaihdon tehokkuutta, mikä voi säästää lämmitys- ja jäähdytyskuluissa.


Miksi käyttää ammattilaista?

Ammattilainen osaa hommansa ja hänellä on oikeat välineet varmistaa, että kaikki tulee kunnolla puhdistettua. IVAeris Oy tarjoaa juuri tätä: ammattitaitoista ja luotettavaa ilmanvaihdon puhdistuspalvelua, joka varmistaa, että ilmanvaihtosi toimii parhaalla mahdollisella tavalla.


Mitä voisit itse tehdä?

Painovoimaisessa ilmanvaihtojärjestelmässä on suositeltavaa käyttää suodattimilla varustettuja korvausilmaventtiilejä, kuten Velco-venttiilejä. Suodattimet keräävät pölyä ja muita epäpuhtauksia, joten niiden säännöllinen huolto on tärkeää. Kangassuodatin tulisi vaihtaa vähintään kerran vuodessa tai heti, kun se näyttää selkeästi likaiselta. Suodattimien säännöllinen huolto varmistaa, että ilmanvaihto toimii tehokkaasti ja sisäilma pysyy puhtaana.


Velco-korvausilmaventtiilin suodattimen vaihto ohje

Käsi vetää Velco-korvausilmaventtiiliä ulos seinästä suodattimen vaihtoa varten.

Ota kiinni venttiilin uloimmasta laipasta ja vedä venttiili ulos seinästä.






Henkilö asentaa uutta suodatinta Velco-korvausilmaventtiilin kehikkolankojen päälle.

Suodatin saattaa pölytä melko paljon, joten poista vanha suodatin varovasti ja sulje se muovipussiin.






Henkilö kiinnittää uutta suodatinta Velco-korvausilmaventtiilin kehikkolankojen päälle valmistaen venttiilin uudelleen asennusta varten.

Ota uusi suodatin, käännä se nurinpäin ja rullaa se venttiilin kehikkolankojen päälle siten, että saumat jäävät sisäpuolelle.






Henkilö vetää Velco-korvausilmaventtiilin suodattimen mustan tiivisterenkaan yli varmistaen tiiviin asennuksen.

Venttiilin kaulassa on musta tiivisterengas. Vedä suodatin mustan tiivisterenkaan yli, jotta venttiilistä tulee tiivis.






Henkilö asentaa Velco-korvausilmaventtiilin takaisin seinään suodattimen vaihdon jälkeen.

Ota kiinni venttiilistä ja laita se tarvittaessa pyörittämällä takaisin paikalleen. Varmista, että venttiili on tiiviisti ja tukevasti kiinni seinässä.





Henkilö kiertää Velco-korvausilmaventtiilin lautasta vasemmalle varmistaakseen, että venttiili ei sulkeudu kokonaan pakkasasteilla.”

Venttiilin lautasta tulee kiertää vasemmalle “naksahduskohdasta“ vähintään puoli kierrosta. Näin venttiili ei sulkeudu täysin pakkasasteilla ja ilmanvaihto toimii jatkuvasti.





Lataa Aeriksen ohje Velco-korvausilmaventtiilin suodattimen vaihdosta:



Kuinka IVAeris Oy voi auttaa sinua?

  • Arviointi ja diagnoosi: Ammattilaisemme arvioivat nykyisen ilmanvaihtojärjestelmäsi, tunnistavat mahdolliset ongelmat ja tarjoavat yksityiskohtaisen diagnoosin.

  • Räätälöidyt ratkaisut: Arviointimme perusteella suosittelemme räätälöityjä ratkaisuja ilmanvaihtojärjestelmäsi parantamiseksi, olipa kyseessä sitten venttiilien lisääminen, olemassa olevien parantaminen tai mekaanisten elementtien integrointi suorituskyvyn parantamiseksi.

  • Huoltopalvelut: Säännöllinen huolto on avain järjestelmän ylläpitämiseen huippukunnossa. Tarjoamme puhdistus-, tarkastus- ja korjauspalveluja varmistaaksemme jatkuvan ja tehokkaan toiminnan.

  • Päivitys ja asennus: Jos järjestelmäsi tarvitsee merkittäviä parannuksia tai täydellisen päivityksen, tarjoamme asennuspalveluja uusille ilmanvaihtojärjestelmille, jotka on suunniteltu vastaamaan viimeisimpiä standardeja ja erityistarpeitasi.


Miksi valita IVAeris Oy?

Kokemuksemme ja asiantuntemuksemme avulla ratkaisimme kaikki ilmanvaihtoon liittyvät haasteet. Terveytesi ja mukavuutesi ovat meille etusijalla, ja tarjoamme korkealaatuisia ratkaisuja, jotka ylittävät odotuksesi.


Toimi heti

Älä odota, kunnes ilmanvaihto-ongelmat vaikuttavat terveyteesi ja mukavuuteesi. Jos epäilet, että ilmanvaihtojärjestelmäsi ei toimi oikein tai olet huolissasi sisäilman laadusta, ota yhteyttä IVAeris Oy:hyn jo tänään.



Nopea ja tehokas palvelumme varmistaa terveellisemmän ja mukavamman asuinympäristön. Ota yhteyttä saadaksesi asiantuntijaneuvoja ja parhaita ratkaisuja kotisi ilmanlaadun ylläpitämiseksi.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

100 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page